Ik ben Jij. Wie ben jij dan?

Ik was dat kleine meisje, 8 jr oud, dat zich op een of andere manier niet happy of helemaal vertrouwd voelde in haar jongere leven. Die het gevoel had niet gezien of gehoord te worden, of waar dit dan precies in was, en ook niet wist hoe ze daar aandacht voor kon krijgen of vragen. Die begon te eten, omdat het mogelijk troost gaf? Of een goed gevoel? Of misschien zelfs veiligheid en vertrouwdheid? Wie weet.

Eten creëerde wel aandacht, want ik werd als jong meisje al dik. En dat wekte wel belangstelling, van klasgenoten, van leraren, van ouders, van dokters en zelfs van onbekenden. Niet de aandacht die ik wilde, of waar ik oke mee was. Dus moest ik iets nieuws ontdekken om de aandacht naartoe af te leiden. Noem het puberen, noem het losgeslagen, noem het ongewenst en zeer ongewild. Maar noem het vooral; héél ongelukkig, en vooral niet wie ik wou zijn of kon zijn. Eten raakte er onlosmakelijk mee verbonden, en ondertussen was ik zeer zwaar. Mijn BMI zat als puber uiteindelijk boven de 40. De aandacht die dat gaf, was enorm, en afschuwelijk. En heeft mijn echte identiteit kapot gemaakt. 

Dit (zelf)beeld, lichamelijk heel erg dik zijn en geestelijk iemand anders neerzetten, is gegroeid en gegroeid. Ik ben er student mee geweest, jongvolwassene, vriendin(netje), werkende, echtgenoot, moeder. Maar geen mens. Zo voelde het niet. Ik wist niet wie ik was, en waarom het er was.

Tot op de dag van vandaag weet ik dat nog steeds niet. Maar weet ik wel wat het is om niet meer die aandacht te krijgen, een BMI te dragen van 23,5, en wie ik nu mag en kan zijn. Ik ben IK!.

28 jaar enorm zwaar zijn, doet onvoorstelbaar veel met een mens. Op gebied van lichamelijke én geestelijke gezondheid. Op het gebied van JIJ als mens in het geheel. Ik heb genoeg leefstijlgerelateerde aandoeningen gekend, en kunnen omkeren. Ik heb mijn eigen echte identiteit mogen ontdekken en voor het eerst ontwikkelen. Daar is Hora Est Coaching voor.

En dit stopt niet na het afvallen, in de periode daarna ontstaat er nog van alles. Want er is zoveel meer dan alleen het diëten. Er is een Jij.

Dus, wie ben jij? 

Voel en ontdek het, bij Ik ben Jij.

Wees kwetsbaar, voor jezelf. En krijg vertrouwen in jezelf, en inspiratie van mijn blogs & vlogs. Die zijn er voor jou, want ik wil jou helpen, Ik ben Jij